به گزارش یزدفردا: این اثر به بخشی از زندگی مبارزاتی و سالها جهاد شهید «جمال جعفر محمد علی آل ابراهیم» معروف به «ابومهدی المهندس» از فرماندهان ارشد جبهه مقاومت اسلامی و نائب رئیس حشدالشعبی عراق میپردازد که به همراه حاجقاسم سلیمانی در فرودگاه بینالمللی بغداد به شهادت رسید. شهید ابومهدی المهندس یکی از چهرههای برجسته و اثرگذار مقاومت اسلامی بود که نقش بیبدیلی در مبارزه با تروریسم و دفاع از مردم منطقه داشت. این کتاب که بر اساس مصاحبهها و تحقیقات گسترده نگارش شده، تلاش دارد تا زوایای شخصیتی و زندگی پربار این شهید را از نزدیک به تصویر بکشد. پناهی در مقدمه کتاب آورده است: «قدردان نخست وزیران و اعضای پارلمان عراق در دورههای گوناگون، مدیران مدیریتهای متعدد حشدالشعبی، فرماندهان گروههای متعدد مقاومت، نمایندگان محترم علمای شیعه و سنی، فرماندهان و مسئولان ایرانی همراه این شهید، مسئولان و نمایندگان عرب، کُرد، شبک، ایزدی و مسیحی هستم که در طی این نزدیک به سه سال، ساعتها به احترام شهید ابومهدی المهندس به اینجانب فرصت ملاقات و مصاحبه دادند.»
«جمال» خواننده را با ابعاد گوناگونی از زندگی این قهرمان، از دوران کودکی تا دوران مبارزه و فعالیتهای انقلابی او آشنا میکند. نویسنده، با زبانی گویا و توصیفاتی عمیق، روحیه و انگیزههای شخصی و اجتماعی شهید المهندس را به زیبایی روایت کرده و سعی کرده است شخصیت او را فراتر از میدان نبرد، به عنوان یک انسان تأثیرگذار و محبوب به خوانندگان معرفی کند. راویان اصلی کتاب دو نفر از همراهان شهید حاج ابومهدی (منشی و پزشک خصوصی) هستند که سالهای آخر حیات طیبه این شهید عزیز همراه و همقدم او بودند.
با مطالعه کتاب «جمال»، عراقِ بین سالهای ۱۹۵۰ تا ۲۰۲۰ را مرور میکنید، با آداب و سنت های مردمانش آشنا میشوید و طعم شیرین صبر، جهاد و مقاومت را که بارزترین مشخصه این مردم است، میچشید. همچنین در کنار اقوام، ادیان و گروههای مختلف عراقی مینشینید و گوشه کوچکی از مواجه و مبارزه این مردم با صدام، حضور نیروهای آمریکایی و جنگ با داعش را مطالعه میکنید.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
«تو بیروت به فعالیتم ادامه دادم. اخبار حزبالدعوه رو تو عراق و کویت دنبال میکردم. یه بار تو این مرور اخبار، در صفحۀ اول روزنامۀ وطن عکس تعدادی از مبارزا و مجاهدای حزبالدعوه رو دیدم که بهشون مظنون بودن و تحت تعقیب. دوربین که خاموش شد، پیرمرد، کمی آرام، انگار که نباید کسی حرفش را میشنید، به سیّدامیر گفت: «ابومهدی المهندس رو که حتماً میشناسی؟» سیّدامیر گفت: «بله. عکسش بین اعضای حزبالدعوه روی جلد روزنامه بود. البته چون از روی اطلاعات گذرنامه نوشته بودن، اسم اصلیش، یعنی جمال جعفر ابراهیم، زیر عکسش نوشته شده بود.»
کتاب «جمال» با شمارگان ۱۲۵۰ در ۳۷۲ صفحه و با قیمت ۲۹۵ هزار تومان در بازار نشر موجود است.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
سهشنبه 14,ژانویه,2025